Contact

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon
 • Grey LinkedIn Icon

All © Copyrights by Verkering met Jezelf – Mariette Reineke, Diana Renfurm en Eleonora van IJssel ​–​ unless stated otherwise. 

All rights reserved.

Workshops

Wil je kinderen, jongeren of studenten een waardevolle interactieve workshop aanbieden? VmJ biedt op maat gemaakte Verkering met Jezelf workshops, waarbij onderwerpen als jij op nummer één, contact met je lichaam, goed voor jezelf zorgen en waarderen aan bod komen. Deze workshops zijn een inspirerende aanvulling tijdens een open dag, evenement, lentekriebelweek, introductieweek of gewoon een doordeweekse dag. Daarnaast bieden we workshops met een specifiek onderwerp, zoals burn-out en de relatie met je cyclus.
 
De workshops duren gemiddeld 1,5 uur.
 • Verkering met Jezelf: Jij op nummer één, elke dag weer
  Jij op nummer een gaat over dat jij de belangrijkste persoon in je leven bent en dat je je behoeftes en grenzen mag aangeven. Voor jongeren is vaak alles en iedereen buiten henzelf belangrijker dan zij zelf zijn. Hun blik is hierdoor continu naar buiten gericht en zijn ze veel met anderen bezig. Dat is best vermoeiend, maar zorgt er ook voor dat ze continu aan het vergelijken zijn. Ons lichaam vertelt ons continu hoe het met ons gaat, maar hoe kun je hier beter naar luisteren?
 • Verkering met Jezelf: Burn-out, hoe voorkom je die?
  Steeds meer jongeren hebben last van burn-out klachten. Wat is er aan de hand en waarom hebben zoveel jongeren hier last van? De relatie met je lichaam en bewust aanwezig zijn in het moment spelen hier een belangrijke rol in. Door alle afleiding en prikkels verliezen jongeren zichzelf makkelijk uit het oog. Veel tips en tools tijdens deze workshop, waarbij jongeren o.a. leren wat het verschil is tussen absorberen en observeren en hoe ze beter bij zichzelf kunnen blijven.
 • Verkering met Jezelf: Jij doet ertoe, gewoon om wie je bent
  We vinden het vaak lastig om onszelf te waarderen, kinderen en jongeren ook. Onze interne kritische stem draait vaak overuren. Is het ooit goed genoeg? Jezelf waarderen vormt de basis van goed voor jezelf zorgen en mag een vast onderdeel zijn van onze dag. Maar hoe doe je dat, jezelf waarderen? We zijn allemaal van waarde, niet om wat we doen, maar simpelweg om wie we zijn. Dat mag gevierd worden.
 • Verkering met Jezelf: Goed voor jezelf zorgen, hoe doe je dat?
  Elke dag maken jongeren keuzes, bijvoorbeeld wat ze eten en hoe laat ze naar bed gaan. Maar ook over hoe ze met zichzelf omgaan in elk moment. Er zijn twee smaken qua keuzes: een keuze die jou en je lichaam ondersteunt en een keuze die jou en je lichaam niet ondersteunt. Welke keuzes maak jij door de dag heen en wat is de impact van jouw keuzes op jezelf en je omgeving? Goed voor jezelf zorgen is niet iets voor een speciaal moment, maar mogen kinderen en jongeren elke dag doen.
 • Verkering met Jezelf: wat is jouw relatie met je cyclus?
  Onze menstruatie, we praten er liever niet over. Veel jonge meiden die ongesteld worden, zien het als een last en hebben vaak ook fysieke klachten. Ze doen alsof het er niet is en velen van hen gaan zodra het mag aan de pil. Zou het kunnen dat ongesteld zijn zoveel meer is dan alleen die 'vervelende paar dagen' per maand? Het wordt als 'normaal' gezien dat zoveel jonge meiden last hebben van hun menstruatie, maar dat is het niet. Het is tijd om met jonge meiden over hun cyclus te praten. 

Verkering met Jezelf

 in actie

Please reload