Contact

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon

All © Copyrights by Verkering met Jezelf – Mariette Reineke, Diana Renfurm en Eleonora van IJssel ​–​ unless stated otherwise. 

All rights reserved.

Waarom slapen we eigenlijk? (zo slecht)

 

We zijn chronisch moe. Een goede nachtrust en uitgerust wakker worden zonder een wekker, het lijkt steeds meer een uitzondering. We weten allemaal dat slapen belangrijk is, maar toch doen we het te kort en in een gehaaste kwaliteit. Hierdoor beginnen we zelden fit, wakker en in contact met onszelf aan onze volgende dag.  

 

De dag en de nacht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe we overdag leven, is een reflectie van onze nacht, en andersom. Koffie, suiker, alcohol, Netflix en elke andere vorm van stimulans lijken ons wakker te houden, maar wat doet dit met ons lichaam? Zou het kunnen dat we te gehecht zijn geraakt aan continu bezig zijn met alles wat er buiten onszelf plaatsvindt, presteren, te veel willen doen in een dag, en niks willen missen, waardoor we uit contact met ons lichaam zijn en ver weg van onze innerlijke stilte?

 

Goed slapen vraagt om andere keuzes in je dag en om een verdieping in het contact met je lichaam, waarbij de focus ligt op dat wat er van binnen plaatsvindt, in plaats van daarbuiten. Tijdens deze interactieve avond gaat Mariette Reineke in gesprek over het belang van slaap en hoe je andere keuzes kunt maken, waardoor je in een ritme gaat leven dat erend en ondersteunend is voor zowel je dag als je nacht.

Verkering met Jezelf

 in actie

Please reload