top of page

VMJ Expert Mariette Reineke | Founder VMJ 

De relatie met haarzelf, en daarmee met anderen, is een rode draad in het leven van Mariette. Weten wie je bent, waarom je hier bent en wat je kwaliteiten zijn, zijn essentiële vragen die zonder antwoord het leven ééndimensionaal houden en de belangrijkste oorzaak is van de problemen waar mensen mee kampen. Mariette is een verbinder en inspirator, die met veel lichtheid, eerlijkheid en openheid mensen in beweging krijgt en laat zien wie ze werkelijk zijn. En van hoeveel waarde.

 

Haar expertises liggen bij het schrijven, het interviewen van mensen op papier en in beeld, en het benoemen en aankaarten van wat er leeft in de maatschappij en wat onze verantwoordelijkheid is. Op een simpele en heldere geeft ze expressie aan wat ze observeert. Ze is relatie met jezelf coach en begeleidt met name vrouwen, zowel één op één als in kleine groepen.

 

Daarnaast presenteert ze over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met goed voor jezelf zorgen, lichaamsbewustzijn en eigenliefde en is ze regelmatig co-host of moderator bij events.  Alles wat ze doet, elke dag weer, heeft met mensen te maken. We hebben elkaar nodig om terug te keren naar wie we zijn. Ze weet na lang zoeken dat er daarbuiten niets te halen valt en dat alles wat ze nodig heeft aan wijsheid, intelligentie en antwoorden in haarzelf zit.  Hoe mooi zou het zijn als we de volgende generaties reflecteren dat ze alles al zijn en we ze ontmoeten in hun ware essentie?

Ons grootste verdriet komt doordat we onszelf missen. 

CAM-20180504-0412@72dpi.jpg

Eén op één coaching

Mariette begeleidt jongeren en volwassen in de relatie met zichzelf. Dit doet ze in haar praktijk aan huis in Amsterdam. Ze biedt zowel coaching als lichaamsgerichte sessies aan. Het lichaam spreekt altijd de waarheid en is daarmee een eerlijke graadmeter in hoe het met je gaat. Waar kan je andere keuzes maken, hoe kan je bij jezelf blijven in een wereld vol afleidingen en wat kan je doen om je zelfzorg, eigenwaarde en eigenliefde te verdiepen? “Het is niet nodig om naar de top van de Mount Everest te klimmen. De Mount Everest zit in jezelf.”

03bcf655-93fd-4404-9fa4-93c901d7db43.jpg

Workshops

Mariette geeft interactieve workshops en presenteert over de relatie met jezelf. Ze doet dit voornamelijk voor studenten en millennials, georganiseerd vanuit VmJ zelf of op verzoek op scholen, hogescholen en universiteiten. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: alcohol en drugs, eigenwaarde, het belang van waarderen, zelfzorg en relaties.  

Foto 22-06-18 15 34 26.jpg

Presentaties

Mariette geeft presentatiest over de relatie met jezelf. Ze doet dit voornamelijk voor studenten en millennials, georganiseerd vanuit VmJ zelf of op verzoek op scholen, hogescholen en universiteiten. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: alcohol en drugs, eigenwaarde, het belang van waarderen, zelfzorg en relaties.  

bottom of page