top of page

VMJ Expert Eleonora van IJssel 

Eleonora staat volop in het leven en werkt als freelance eventmanager bij verschillende bedrijven en organisaties. Daarnaast organiseert ze vanuit haar eigen bedrijf Evolve Events evenementen over welzijn en maatschappelijke thema’s, die om meer aandacht vragen. Ze combineert haar werk met het moederschap van drie jonge pubers. Eleonora is een expert op het gebied van opvoeden. Voor haar betekent opvoeden werken aan de relatie met jezelf. “Ik ben me meer en meer bewust geworden hoe belangrijk de relatie met jezelf is als ouder. Ik kan dit nu zeggen, omdat ik beide heb ervaren. In de beginjaren van mijn moederschap was die relatie er nauwelijks, zette ik mijn kinderen op nummer 1 en konden zij op een bepaalde manier met mij omgaan. Vandaag de dag weten mijn kinderen wat wel en niet acceptabel is, sta ik op nummer 1, groei ik in het ouderschap en werken we als gezin samen.“

 

Voor Eleonora betekent opvoeden kinderen begeleiden op hun levenspad, een voorbeeld zijn, hen hun eigen keuzes durven te laten maken, hen in hun kracht zetten, zelfstandigheid geven, hen bevestigen in dat wat zij voelen, hen uitnodigen om hun gevoelens in woorden uit te drukken, kwetsbaar en ‘real’ te zijn als ouder, gelijkwaardig zijn en tegelijkertijd wel in je natuurlijke autoriteit staan.

 

Alles begint bij de opvoeding. De maatschappelijke problemen waar we momenteel mee te maken hebben, zoals drank- en drugsgebruik onder jongeren, gamen en sexting, zijn een reflectie van onze maatschappij en wat voor rolmodel wij als volwassenen zijn. We willen allemaal een wereld waarbij we op een liefdevolle en respectvolle manier met elkaar omgaan. Dit begint bij onszelf en onze eigen verkering met onszelf.