VMJ Expert Eleonora van IJssel 

Eleonora staat volop in het leven en werkt als freelance eventmanager bij verschillende bedrijven en organisaties. Daarnaast organiseert ze vanuit haar eigen bedrijf Evolve Events evenementen over welzijn en maatschappelijke thema’s, die om meer aandacht vragen. Ze combineert haar werk met het moederschap van drie jonge pubers. Eleonora is een expert op het gebied van opvoeden. Voor haar betekent opvoeden werken aan de relatie met jezelf. “Ik ben me meer en meer bewust geworden hoe belangrijk de relatie met jezelf is als ouder. Ik kan dit nu zeggen, omdat ik beide heb ervaren. In de beginjaren van mijn moederschap was die relatie er nauwelijks, zette ik mijn kinderen op nummer 1 en konden zij op een bepaalde manier met mij omgaan. Vandaag de dag weten mijn kinderen wat wel en niet acceptabel is, sta ik op nummer 1, groei ik in het ouderschap en werken we als gezin samen.“

 

Voor Eleonora betekent opvoeden kinderen begeleiden op hun levenspad, een voorbeeld zijn, hen hun eigen keuzes durven te laten maken, hen in hun kracht zetten, zelfstandigheid geven, hen bevestigen in dat wat zij voelen, hen uitnodigen om hun gevoelens in woorden uit te drukken, kwetsbaar en ‘real’ te zijn als ouder, gelijkwaardig zijn en tegelijkertijd wel in je natuurlijke autoriteit staan.

 

Alles begint bij de opvoeding. De maatschappelijke problemen waar we momenteel mee te maken hebben, zoals drank- en drugsgebruik onder jongeren, gamen en sexting, zijn een reflectie van onze maatschappij en wat voor rolmodel wij als volwassenen zijn. We willen allemaal een wereld waarbij we op een liefdevolle en respectvolle manier met elkaar omgaan. Dit begint bij onszelf en onze eigen verkering met onszelf.

Video Channel Name

Video Channel Name

Nu bekijken
IMG_4169.jpg

Workshops

Eleonora geeft verschillende soorten workshops aan diverse doelgroepen. Bijvoorbeeld aan ouders over opvoeding, waarbij de relatie met jezelf en jezelf waarderen de rode draad zijn. Wat zij deelt, is wat zij zelf leeft en haalt ze uit haar dagelijkse leven. Ook geeft zij aan kinderen en jongeren workshops over de relatie met henzelf.  Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kijkt ze wat er nodig is en in welke vorm.

a76d93ef-5919-491f-a348-bc2ed37385b5.JPG

Presentaties

Eleonora presenteert onder andere over opvoeding, alcohol- en schermgebruik onder pubers, waarbij ze met het publiek in gesprek gaat en met hen kijkt naar de waarom vraag. Wat vraagt de wereld waarin we nu leven van ons als opvoeders en welke keuzes kunnen we zelf maken om de relatie met onszelf te verdiepen?

IMG_0302.jpg

Eén op één

Eleonora heeft een eigen esoterische massage en healing therapies praktijk aan huis. Tijdens de sessies met vrouwen is opvoeding een onderwerp dat vaak naar boven komt en waarbij ze praktische dagelijkse tips aan hen meegeeft hoe je als ouder/moeder je relatie met jezelf kan verdiepen en daarmee die met je kinderen.