Contact

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon

All © Copyrights by Verkering met Jezelf – Mariette Reineke, Diana Renfurm en Eleonora van IJssel ​–​ unless stated otherwise. 

All rights reserved.

Tieners en hun wanhoopsdaad

April 2, 2018

Onlangs was Mariette Reineke naar de avond "‘Thirteen reasons why’: Tieners en hun wanhoopsdaad", georganiseerd door 113 zelfmoordpreventie. In Nederland plegen in de leeftijd van 10-15 jaar 9 kinderen jaarlijks zelfmoord (6 jongens en 3 meisjes) en in de leeftijd van 15-20 jaar 39 jongeren. Ook hier zijn het meer jongens dan meisjes.

 

Therapeute Carolien Gevers en haar vakgenoten stellen zichzelf de vraag: hoe kunnen we omgaan met een Netflix serie die over zelfmoord gaat? Zij had in één week tijd drie jonge cliënten die haar vertelde over de serie, zo deelde ze. Het interessante is dat een land als Nieuw-Zeeland, waar elke week twee kinderen zelfmoord plegen, de serie niet bekeken mag worden door kinderen onder de 18 jaar oud als er geen volwassene bij aanwezig is. Wat de impact van de serie ook is, elk kind dat zelfmoord pleegt is er een te veel.

 

Hoe komt het dat kinderen en jongeren de keuze maken om uit dit leven te stappen en wat is er van ons nodig om te zorgen dat dit niet meer gebeurt? We vergeten soms dat elk getal over mensen gaat, in dit geval kinderen en jongeren, waar een heel netwerk van dierbaren achter schuilt. Hoe zou het zijn als we op jonge leeftijd geïnspireerd en gereflecteerd worden dat de relatie met jezelf de allerbelangrijkste is?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Verkering met Jezelf

 in actie

Please reload