Contact

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon

All © Copyrights by Verkering met Jezelf – Mariette Reineke, Diana Renfurm en Eleonora van IJssel ​–​ unless stated otherwise. 

All rights reserved.

In de spotlight: Stichting Verkering met Jezelf

March 2, 2018

Stichting Verkering met Jezelf heeft al eerder een workshop gegeven aan de HAN in Arnhem aan deelnemers van de Start Academy over het belang van verkering met jezelf hebben. Op 28 februari vond er een Spotlight Event plaats in Velp, waar Mariette mocht vertellen over haar werk voor de stichting. De intentie van het event ia om deelnemers in contact te laten komen met mensen die vanuit hun  passie en talent betekenis geven aan hun leven, maar ook aan dat van anderen. Dit ter inspiratie voor deze groep jongeren, die het lastig vindt om een keuze te maken in hun studie en in wat ze nou precies willen.

 

In kleine groepen heeft Mariette gedeeld over waarom zij het belangrijk vindt dat iedereen, maar vooral kinderen en jongeren, verkering met zichzelf krijgen. Ook zij wist lange tijd niet wat ze wilde en kreeg pas op latere leeftijd verkering met haarzelf. Met elkaar is er gesproken over hoe belangrijk het is dat je jezelf eerst leert kennen en dat je weet wie je bent, voordat je een keuze maakt in studie of werk. Aan elke student heeft ze gevraagd wat hun kwaliteiten zijn en wat hen uniek maakt. Wat opviel, is dat vrijwel niemand hier antwoord op kon geven. Zou het kunnen dat we onszelf te weinig waarderen en dat we vaak niet doorhebben wat voor moois we aan de wereld brengen, gewoon door wie we zijn?

 

In elke groepje is duidelijk naar voren gekomen dat er weinig tot geen ruimte is voor studenten voor wie ze zijn als mens, hun kwaliteiten, goed voor jezelf zorgen en weten wie je bent. Het gaat vooral om presteren en ‘het goed doen’. Ook voor de relatie met jezelf en hoe je je als student verhoudt tot het leven, is weinig tot geen ruimte. Het was een inspirerende en waardevolle middag, waarin Mariette weer extra heeft mogen voelen waarom ze s’ morgens haar bed uitkomt en doet wat ze doet.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Verkering met Jezelf

 in actie

Please reload