Contact

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon

All © Copyrights by Verkering met Jezelf – Mariette Reineke, Diana Renfurm en Eleonora van IJssel ​–​ unless stated otherwise. 

All rights reserved.

Over Mariette, Eleonora en Diana

Mariette Reineke

“Ik had altijd het gevoel dat er iets miste, zo’n knagend gevoel dat er iets niet goed is, dat ik niet goed genoeg ben. Ik wilde die leegte niet voelen, dus ging ik afleiding zoeken buiten mezelf. Ik ging op zoektocht. Het viel mij op dat ik niet de enige was en dat heel veel mensen, ook kinderen en jongeren, zoekende zijn. De afgelopen zeven jaar ben ik gaan inzien dat er niets te zoeken is en dat er niets daarbuiten meer geweldig is dan ik. Weet je wat ik werkelijk miste? Mij! Ik ben verkering met mezelf gaan nemen, goed voor mezelf gaan zorgen en stap voor stap van mezelf gaan houden. Dit gaat met vallen en opstaan. Elke dag leer ik en verdiep ik deze relatie met mezelf, en daarmee met anderen.

Waarom heb ik nooit op school geleerd hoe belangrijk het is om jezelf op nummer één te zetten en dat mijn lichaam mij continu vertelt wat het nodig heeft? En dat ik hier in elk moment naar mag luisteren? Ik zeg altijd: als we allemaal verkering met onszelf zouden hebben, zou de wereld er heel anders uitzien. Als je verkering met jezelf hebt, kan je niet anders dan verkering met de hele wereld hebben.”

Toen mijn kinderen zes jaar geleden naar school gingen, werd ik me bewust van de invloed die school (de mini maatschappij) op kinderen heeft. De competitie onderling, het ‘spel van de jongens tegen de meisjes’, de invloed en omgang van en met klasgenootjes, de impact van onze prestatiedrang en de worsteling van alle kinderen om zichzelf te zijn. In diezelfde periode ben ik mij in mijn relatie met mezelf gaan verdiepen. Hoe zorg ik voor mezelf, hoe is mijn relatie met mezelf, ben ik lief voor mezelf, hoe praat ik met en tegen mezelf, hoe voel ik me en vooral waarom maak ik de keuzes die ik maak. Ik ben erachter gekomen dat alles bij mezelf begint en dat ik veel liever en eerlijker naar mezelf mag worden en zijn. Goh, wat had ik dat graag als kind willen leren; het houden van jezelf, keuzes maken die voor jou goed voelen, bewust zijn van m’n slaap, eet en drinkgewoontes en vooral mezelf enorm waarderen voor wie ik was en ben. Dit is wat wij graag vanuit Verkering met Jezelf willen overbrengen aan kinderen.

Eleonora van IJssel
Diana Renfurm

Als moeder van drie dochters, mediator, jongerencoach en trainer zie ik veel om mij heen. Zowel in India als in Nederland, waar ik de module pestgedrag, zelfwaarde en sociale vaardigheden heb gegeven op een internationale school en basisschool. Veel jongeren weten niet wie ze zijn, wat ze brengen, hoe waardevol ze zijn en hoe ze met hun sensitiviteit moeten leven. Een groot deel van de maatschappelijke en sociale problemen die we hebben, zoals pesten, eenzaamheid, het toenemende alcohol- en drugsgebruik, mentale problemen, zelfmoord (neigingen), scheidingen, komen doordat we niet leren hoe van onszelf te houden, te luisteren naar de wijsheid van ons lichaam en te leven vanuit een diep contact met onszelf. Een klas is een weerspiegeling van de maatschappij en vanuit de stichting draag ik met veel plezier mijn steentje bij om kinderen en jongeren te laten zien hoe met zichzelf en elkaar om te gaan en te herinneren dat ze alles al weten. 

Verkering met Jezelf

 in actie

Please reload